bemutatkozunk

Kik vagyunk és mit akarunk?

A kezdetek

Munkásságunkat 2016-ig vezethetjük vissza, ebben az évben erősödött meg a gondolat bennünk, hogy Pilisen szükségünk van valamire. Első körben ingyenes gitár “sulit” hoztunk létre, melynek célja az volt, hogy a zenélni vágyóknak adjon lehetőséget. Az idejáró fiatalok kezdetekben a gitározással foglalkoztak, és hívták barátaikat, hogy csatlakozzanak, mert itt jól érezték magukat. Az alkalmaknak a Közösségi Ház adott helyet, sok-sok támogatóval. A gitár “iskola” formáját tekintve nem működött sokáig. Azt vettük észre, hogy a gyerekeknek nem feltétlen a gitározás volt már az elsődleges cél, hanem inkább, hogy közösségbe járhassanak. Innentől már ez többről szólt, mint zenélni vágyók csoportja. 

Az alakulás okai

Egyre tisztábban fogalmazódtak meg bennünk gondolatok, Pilisről alkotott képünk. Városunk egy alvó város, aminek eredményeképpen a fiatalok közötti kapcsolattartás is nehezebb. A szakközépiskolás éveket elérve, szinte elveszítjük helyi barátainkat. A város egyik fele Ceglédre, a másik fele Budapestre szakad, és ott alakít ki baráti kört, közösségi életet. Lévén hogy városunkban nincsenek kávézók, ifjúsági gyűlésre megfelelő helyek, a gyerekek szórakozási lehetőségei csekélyek.

céljaink

Célunk, hogy közösséget és közösségi teret építsünk egymásnak és a pilisi fiataloknak. Egy összetartó csapat, egy baráti társaság melyre korosztálytól, függetlenül mindenkinek szüksége van. Ahol megoszthatod örömöd, bánatod. Ahol kikapcsolódhat. Akikkel együtt építheted környezetedet, városodat, településedet.

Mindannyian megtaláljuk magunknak azt, ami városunkban szép. Célunk, hogy te is megtaláld és megérezd. Csatlakozz bátran programjainkhoz, tanuló csoportjainkhoz, önkéntes megmozdulásainkhoz. Várunk téged is!
Üdvözöl az ifi klub csapata!