Ugorjuk meg együtt!

Kihívás Napja

Mi is a

Az emberek többsége szereti a kihívásokat, az erőfeszítést igénylő, komfortzónán kívüli tevékenységet és ha ez még játékos formában is valósul meg, garantált a siker. Ez a recept vezetett ahhoz, hogy az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodjon Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés. Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy 0 órától 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. Az első Kihívás Napja óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült. Az alapkoncepció azonban változatlan: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes- színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés. Az életünk egyébként is tele lehet kihívásokkal és a sorból kár kihagyni a Kihívás Napját– tudják ezt már az óvodásokon át, a tűzoltók, a munkahelyek, a települések, az amatőr sportolók és olimpiai bajnokok. A Kihívás Napja összeköt személyeket, közösségeket, generációkat, célokat, emlékeket. (forrás: kihivasnapja.hu)

2023-ban

Idén másodjára rendeztük meg a Pilisi Kihvás Napi programot, amely nagyobb sikert aratott mint a tavalyi évben. A siker mind résztvevői és szervezői tekintetben megmutatkozott, hiszen közel 1516 ember mozdult meg, illetve több, mint 20 civil szervezet és intézmény dolgozott közösen, sportolt közösen ezen a napon.
Sok erőt adott már a szervezés alatt is a nagy-nagy érdeklődés és biztatás, az aktivitások összegzése és bejelentésekor, pedig csak ámultunk, hogy mennyire szép számmal mozdultunk meg és sportoltunk együtt. A résztvevők és a szervezők között szerepeltek:
          Gubányi Károly Általános Iskola és Telephelyei               Játékország Óvoda és Tagóvodái
          Pilisi Gyermekotthon                                                              Pilisi Sportbarátok a Városért Egyesület
          Pilisi Labdarúgó Klub                                                             Pilisi Petőfi Vadásztársaság
          Sellő Gerinctorna Klub                                                           Bringás Nyuggerek
          Kút Egyesület                                                                           Szív-Közért Adománybolt
          Bizsu Közösségi Ház                                                               Pilisi Zenész Egyesület
          Pilisi Evangélikus Szeretetszolgálat és Bölcsőde           Dance Fan Tánc Stúdió. Csilló Lovasiskola
          Pingpongos Csapat                                                                 Pilisi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
          Lángos Katlan Büfé                                                                 Pilis Város Polgármesteri Hivatala
A résztvevők száma a 15 perces pulzus növelő aktivitások alapján 1516 főre tehető.

Közösen

0
Résztvevők Pilisen 2023-ban
0
aktivitás

Tarts velünk Te is Jövőre!